top of page

MCGREGOR GAAT SAMENWERKEN MET VAN GASTEL SHOES


Modelabel McGregor gaat samenwerken met Van Gastel Shoes, dat zowel productie als de verkoop aan schoenenretailers op zich zal nemen. Iets meer dan een jaar geleden kwam het bericht naar buiten dat het merk McGregor terug zou keren naar de markt. Verantwoordelijk voor de comeback waren investeerders Fred Gehring en Ludo Onnink en directeur Coen Gehring. In 2019 hingen de collecties in de eerste drie eigen winkels en bij een geselecteerde groep zelfstandige retailers.


Schoenencollectie

In 2020 wordt het merk verder uitgebouwd door ook mannenschoenen te gaan leveren. Colin Vervoort van Van Gastel Shoes legt uit: “In eerste instantie worden de schoenen bij de huidige verkooppunten van McGregor verkocht. Vanaf het winterseizoen zullen ook schoenenwinkels geleverd gaan worden, deze winkels kunnen binnenkort naar de collectie komen kijken en deze inkopen. Van Gastel Shoes zal daarbij de verkoop richting de schoenenretail voor haar rekening gaan nemen.” Van Gastel Shoes specialiseert zich al jarenlang in het ontwikkelen en produceren van zowel mannen-, vrouwen- als kinderschoenen.


Karakteristiek

Hoe de collectie er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Wel wordt er in een persbericht een tipje van de sluier opgelicht: “De karakteristieke McGregor-stijl zal herkenbaar zijn in de schoenenlijn: casual, relaxed, sportief, maar toch stijlvol.”


Vraag naar schoenen

Coen Gehring, directeur van McGregor, vertelt: “We merkten dat er bij de McGregor-klant veel vraag was naar schoenen; dat was eigenlijk het ontbrekende element om het karakteristieke McGregor-silhouette ‘af te maken’. De samenwerking met Van Gastel Shoes is een perfecte manier om McGregor ook in dit segment te laten groeien – we kunnen niet wachten op de respons wanneer de schoenen eind februari in de winkels te zien zullen zijn.


Op elkaar aansluiten

Ook Marcel van Gastel is enthousiast over de samenwerking: “Ik denk dat de bedrijven, beiden met een rijke historie, perfect op elkaar aansluiten. We zijn er van overtuigd dat het publiek de schoenen goed zal ontvangen. We hopen mee te kunnen werken aan het vergroten van de zichtbaarheid en merkbekendheid van McGregor door de verkoop via de schoenenretail.”


Schoenenwinkeliers die interesse hebben om verkooppunt te worden voor McGregor kunnen contact opnemen met Tim Grens (Van Gastel Shoes) +31 6-28643640 of tim@mcgregorshoes.com

Comments


bottom of page