top of page

DM Equity Partners neemt volledig aandelenbelang over van oprichters Stella Fietsen

NUNSPEET – Stella Fietsen B.V. (Stella) kondigt het voornemen aan van aandeelhouder DM Equity Partners (DMEP) om het resterend aandelenbelang te verwerven van de oprichters Daan van Renselaar en Wilco van de Kamp. Met deze voorgenomen overname bezit DMEP 100% van de aandelen in Stella.


De voorgenomen overname van het resterend aandelenbelang van de oprichters markeert een strategische verschuiving voor Stella. Door deze transactie krijgt de onderneming een nog sterkere basis.

Daan van Renselaar, een van de oprichters van Stella, heeft met de beoogde overdracht van zijn aandelenbelang besloten een nieuwe koers in te slaan. "Ik ben verheugd over de groei en ontwikkeling die Stella heeft doorgemaakt. Met DMEP als eigenaar is Stella in goede handen en klaar voor nieuwe successen", aldus Van Renselaar. Hij zal als de aandelenoverdracht is afgrond, terugtreden als commissaris van Stella.

DMEP wordt bij deze transactie ondersteund door De Mandemakers Groep. DMEP beoogt de positie van Stella in de markt te versterken. "De voorgenomen uitbreiding van ons aandelenbelang weerspiegelt ons vertrouwen in Stella en toewijding aan de toekomst van het bedrijf. De e-bike sector is momenteel uitdagend, waarbij Stella ondersteuning van uit De Mandemakers Groep goed kan gebruiken. Wij kijken uit naar de samenwerking met het management om de strategie van Stella te realiseren en de onderneming verder te brengen," verklaarde Rob ten Heggeler, founding partner van DMEP.

De CEO van Stella, Aldert de Boer: “Wij zijn buitengewoon blij met de voorgenomen overname en het vooruitzicht dat DMEP de volledige eigenaar van Stella zal worden. De lange termijnhorizon van een familiebedrijf zoals De Mandemakers Groep past goed bij Stella. We waarderen de bijdragen van de oprichters enorm. Deze transactie biedt ons de mogelijkheid om de beschikbare expertise van De Mandemakers Groep optimaal te benutten."

Stella is sinds de oprichting in 2011 uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de Nederlandse e-bike markt en heeft in 2022 een omzet van c. €130 miljoen gerealiseerd. Het merk onderscheidt zich door directe fabriekslevering aan de consument. Hierdoor biedt Stella een Nederlands kwaliteitsproduct met service aan huis tegen concurrerende prijzen. Stella wordt jaarlijks uitstekend beoordeeld door de ANWB fiets-select jury, in 2021 en 2022 in de AD Fietstest verkozen tot ‘Best Getest’. Daarnaast komt Stella als beste uit de e-bike testen van Extra Energy, Plus Magazine en ANWB Kampioen. Meer informatie kunt u vinden op www.stella.nl

コメント


bottom of page